Natuurlijke medicatie voor katten 

Bach Bloesems zijn geschikt voor katten in alle leeftijden. Van een jonge, dolenthousiaste, soms wat hyperactieve kat tot een kat op leeftijd die soms wat last heeft van geheugenverlies of desoriëntatie. 

Voor alle kattenrassen kunnen Bach Bloesems een weldadige ondersteuning zijn. 

Bach Bloesems zijn veilig in gebruik en kennen geen bijwerkingen. Het is een 100% natuurlijk product. 

Angst bij katten kalmeren

Angst kan veroorzaakt worden door diverse omstandigheden, en kan ook afhankelijk zijn van het karakter en erfelijke aanleg van de kat. De ene kat is van nature wat moediger dan de andere kat. Naast aanleg speelt ook de omgeving van de kat een rol bij de angsten die hij ondervindt. Angst is ook vaak terug te vinden in de prille jeugd van de kat. Met name de eerste zeven weken van zijn leven zijn daarbij belangrijk. Sommige kattenfokkers raken de kitten dan niet vroeg genoeg aan waardoor de kat zich als hij volwassen is zelden op helemaal op zijn gemak voelt bij mensen. Je kunt er het best voor zorgen dat de katten dan kennismaken met zo veel mogelijk dingen zoals andere dieren, mensen en lawaai.

Andere angsten ontstaan in de loop van het dierenleven. Bijvoorbeeld nerveuze reacties op vuurwerk, een kat die bang is voor kinderen omdat een kind ooit aan zijn staart heeft getrokken. Ook ziektes en medische behandelingen kunnen angst veroorzaken. 

Bloesem remedies zijn een natuurlijk kalmeringsmiddel. De kat voelt zich kalmer en is minder angstig. Bovendien kunnen bloesem remedies een sneller en completer herstel bewerkstelligen.  

 

Bachbloesems voor angstige kat

 

 

 

Stress

Een kat kan spontaan stress krijgen door veranderingen in haar leefomgeving. Voorbeelden?

 • Verhuizing of nieuw meubilair
 • Bezoek aan dierenarts, een  medische ingreep
 • Reisziekte
 • Een nieuwe buurtkat
 • Een nieuw gezinslid
 • Verveling of eenzaamheid
 • Verdriet
 • Allergie
 • Hyperactiviteit

Stress kan verschillende uitingsvormen hebben. Misschien verzorgt jouw kat bij stress haar vacht op een overdreven manier of juist helemaal niet meer als ze binnenshuis haar behoefte (urine sproeien) gaat doen of als ze weigert te eten. Katten die krabben aan meubels gebruiken krabben om hun territorium af te bakenen. Een nieuw fauteuil brengt vreemde luchtjes met zich mee. Dit kan verwarrend zijn voor je kat. Ze markeert de stoel zodat het onderdeel uitmaakt van het huis, haar domein. Er zijn natuurlijk genoeg andere oorzaken te vinden voor stress. 

Agressie

Angst is verreweg de meest voorkomende oorzaak van agressie van katten tegenover mensen. Zelfs de meest lieve kat kan aanvallen als ze bang genoeg is. Wat voor ons een onschuldig spelletje is, kan op de kat overkomen als een levensbedreigend gevecht.

Elke soort agressie vraagt om een eigen bloesemremedie. Het is een uitdaging om te achterhalen waarom jouw kat zich agressief gedraagt.  

Het belangrijkste is om te proberen te achterhalen waar jouw kat stress door ervaart en de oorzaak aan te pakken. Daar help ik je graag bij! 

Bekijken als

2 producten in totaal

 1. Bachbloesem-Alergie-honden-katten € 29,95 Bekijk dit product

  • Geschikt voor allergische dieren
  • Verzachtend en herstellend
 2. Kat-stress € 29,95 Bekijk dit product

  Waardering: 2
  04% of 5
  • Geschikt voor angstige katten
  • Werkt kalmerend