Bekijken als

2 producten in totaal

Natuurlijke medicatie voor katten 

Bachbloesems zijn geschikt voor katten in alle leeftijden. Van een jonge, dolenthousiaste, soms wat hyperactieve kat tot een kat op leeftijd die soms wat last heeft van geheugenverlies of desoriëntatie. 

Voor alle kattenrassen kunnen Bachbloesems een weldadige ondersteuning zijn. 

Bachbloesems zijn veilig in gebruik en kennen geen bijwerkingen. Het is een 100% natuurlijk product. 

Angst bij katten kalmeren

Angst kan veroorzaakt worden door diverse omstandigheden en kan ook afhankelijk zijn van het karakter en erfelijke aanleg van de kat. De ene kat is van nature wat moediger dan de andere kat. Naast aanleg speelt ook de omgeving van de kat een rol bij de angsten die hij ondervindt. Angst is ook vaak terug te vinden in de prille jeugd van de kat. Met name de eerste zeven weken van zijn leven zijn daarbij belangrijk. Sommige kattenfokkers raken de kitten dan niet vroeg genoeg aan waardoor de kat zich als hij volwassen is zelden op helemaal op zijn gemak voelt bij mensen. Je kunt er het best voor zorgen dat de katten dan kennismaken met zo veel mogelijk dingen zoals andere dieren, mensen en lawaai.

Andere angsten ontstaan in de loop van het dierenleven. Voorbeelden? Nerveuze reacties op vuurwerk, een kat die bang is voor kinderen omdat een kind ooit aan zijn staart heeft getrokken. Ook ziekte, medische behandelingen kunnen angst veroorzaken. 

Bloesemremedies zijn een natuurlijk kalmeringsmiddel. De kat voelt zich kalmer en is minder angstig. Bovendien kunnen bloesemremedies een sneller en completer herstel bewerkstelligen.  

 

Bachbloesems voor angstige kat

 

 

 

Stress

Een kat kan spontaan stress krijgen door veranderingen in haar leefomgeving. Voorbeelden?

  • Verhuizing of nieuw meubilair
  • Bezoek aan dierenarts, een  medische ingreep
  • Reisziekte
  • Een nieuwe buurtkat
  • Een nieuw gezinslid
  • Verveling of eenzaamheid
  • Verdriet
  • Allergie
  • Hyperactiviteit

Stress kan verschillende uitingsvormen hebben. Misschien verzorgt jouw kat bij stress haar vacht op een overdreven manier of juist helemaal niet meer als ze binnenshuis haar behoefte (urine sproeien) gaat doen of als ze weigert te eten. Katten die krabben aan meubels gebruiken krabben om hun territorium af te bakenen. Een nieuw fauteuil brengt vreemde luchtjes met zich mee. Dit kan verwarrend zijn voor je kat. Ze markeert de stoel zodat het onderdeel uitmaakt van het huis, haar domein. Er zijn natuurlijk genoeg andere oorzaken te vinden voor stress. 

Agressie

Angst is verreweg de meest voorkomende oorzaak van agressie van katten tegenover mensen. Zelfs de meest liefste kat kan aanvallen als ze bang genoeg is. Wat voor ons een onschuldig spelletje is, kan op de kat overkomen als een levensbedreigend gevecht.

Misschien was jij vrolijk met je kat aan stoeien en plots valt ze jou aan. Dit kan een angst voorkomende agressie zijn, je kan haar in een kwetsbare positie hebben gebracht waarin zij zich angstig voelt. Bij agressie tegenover andere huisdieren kunnen er ook andere oorzaken zijn, je kat wil zich laten gelden en bewaakt haar territorium tegen de indringer, zoals de nieuwe buurtkat. Soms reageren katten agressief of prikkelbaar omdat ze pijn hebben. Of laten ze prooigedrag zien. Als een kat agressief is, gaan haar oortjes plat en spert ze haar ogen wagenwijd open. Ze kan gaan blazen, miauwen of grommen. Met haar staart zwiepen of ze blijft fier overeind staan.

Elke soort agressie vraagt om een eigen bloesemremedie. Het is een uitdaging om te achterhalen waarom jouw kat zich agressief gedraagt.  

Het belangrijkste is om te proberen te achterhalen waar jouw kat stress door ervaart en de oorzaak aan te pakken. Daar help ik je graag bij!